Asociația Stage Photo organizează vineri, 10 mai, începând cu orele 19:00, evenimentul caritabil „Stage Moments - by ASP”, care va avea loc în club Quantic și va debuta cu vernisajul unei expoziții de fotografie, urmat de două concerte acustice susținute de E.M.I.L. și Orkid.

Fotografii care şi-au dedicat viaţa umblând încolo şi încoace după artişti cu scopul de a le documenta arta şi stilul de viaţă, au avut întotdeauna o mulţime de poveşti fascinante de spus. Dacă ne referim la cei care au fotografiat muzicieni preocupaţi de rock-n-roll sau heavy metal, ştim sigur că putem afla de la ei despre tot felul de fapte care inspiră pe aproape oricine să scrie un scenariu de film. Mick Rock, Pennie Smith sau Ross Halfin sunt unii dintre cei mai renumiţi fotografi asociaţi cu sfera rock-n-roll, iar din heavy metal-ul zilelor noastre îi putem menţiona pe Jacob Ehrbahn, ori pe Jonas Bendiksen. Printre aceştia se află cu siguranţă şi Ester Segarra, artistă fotograf născută în Barcelona, care semnează portrete de muzicieni din grupuri precum Venom, Ghost, Watain, Mayhem, Cathedral, Darkthrone, Paradise Lost, At the Gates, Carcass, Triptykon, Behemoth, parte dintr-o listă impresionantă de colaborări.

Nu prea m-a atras niciodată să fac fotografie cu telefonul, dar am fost mereu încântat să urmăresc progresul tehnologic al marilor jucători de pe piața de mobile. Am văzut colegi fotografi care au început să fotografieze din ce în ce mai mult doar cu mobilul, dar nu am fost convins că pentru nișa mea de activitate – fotografia de concert – acest lucru ar fi posibil și aș obține niște rezultate pe măsura așteptărilor.
Când mi s-a oferit șansa de a testa noul LG ThinQ 7 nu am ezitat pentru că m-a atras imediat principala lui trăsătură în ce privește performanțele foto și anume camera wide de 107°, una dintre caracteristicile stilului meu fotografic este că mă folosesc adesea de astfel de cadre.